Varovanje podatkov

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naših spletnih strani nam je še posebej pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in anonimnih podatkov.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Osebni podatki se v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) shranjujejo le takrat, ko jih posredujete sami in s tem hkrati privolite v njihovo obdelavo. V primeru, ko morate pri določeni storitvi navesti svoje osebne podatke, povezava vaših osebnih podatkov in podatkov iz strežniških dnevnikov na osnovi že tako anonimiziranega IP-naslova z namenom izdelave osebnega profila uporabnika ni dovoljena.

Z uporabo spletne strani izrecno soglašate, da lahko družba MOJA ELEKTRARNA, d.o.o. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vodi, vzdržuje in nadzoruje zbirko zbranih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Upravljavec zagotavlja varstvo osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1. Upravljavec lahko obdeluje zbrane osebne podatke za namene izvajanja dejavnosti, ki jih opravlja upravljavec.

Zbiranje in obdelava anonimnih podatkov

Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

  • anonimizirana oblika IP-naslova računalnika, ki pošilja zahtevo,
  • datum in čas dostopa oz. pošiljanja zahteve,
  • ime strani oz. datoteke, ki jo želite odpreti,
  • sklic na spletno stran, s katere ste priklicali to spletno stran,
  • vrsta in verzija brskalnika, ki ga uporabljate,
  • vrsta operacijskega sistema, ki ga uporabljate.

Z zbiranjem teh informacij se izvaja statistična analiza. Pri tem gre izključno za informacije, na osnovi katerih ni mogoče pridobiti vaših osebnih podatkov. Kot uporabnik ohranite svojo anonimnost.

V povezavi s tem se uporabljajo tudi tako imenovani piškotki, zato z uporabo spletne strani izrecno soglašate z uporabo piškotkov. Piškotki so besedilne datoteke, ki se shranijo na računalnik obiskovalca spletne strani in omogočajo anonimnost pri prepoznavanju obiskovalca. Upravljavec podatkov iz piškotkov je družba MOJA ELEKTRARNA, d.o.o.

Na tej spletni strani se nastavijo piškotki programa za analizo Piwik.org. (http://de.piwik.org/), kar omogoča natančnejše protokoliranje dostopa do spletnih strani. Podatki, ki se pri tem zbirajo, se shranijo izključno v anonimni obliki.

Če ste privolili v uporabo piškotkov, lahko vašo privolitev kadarkoli prekličete in piškote za to spletno strani deaktivirate.

Največji projekt vlaganja prebivalstva v sončne elektrarne pri nas.