Podjetje Moja elektrarna

Podjetje Moja elektrarna | 30 projektov v Sloveniji

Družba Moja elektrarna je prodorno in dobro stoječe slovensko podjetje, v lasti avstrijske skupine PV-Invest, po kateri smo prevzeli tudi preizkušen poslovni model množičnega finansiranja ekoloških projektov ter ga prilagodili na specifike slovenskega trga, kar se je tudi v praksi potrdilo kot uspešna poslovna poteza.

V veliko pomoč so nam bogate izkušnje enega največjih avstrijskih finančnih strokovnjakov Günterja Grabnerja, direktorja družbe PV-Invest, ki se je v bogati karieri specializiral za področje financiranja sončnih elektrarn in ostalih energetskih projektov.

Tako smo v samo treh letih od leta 2014, ko smo postavili prvi sončni elektrarni, skupaj uspešno izvedli sedem projektov sončnih elektrarn, v naš portfelj pa smo ob koncu leta 2017 dodali še osem novih sončnih elektrarn, ki so se uspešno oddale v najem že do konca prihodnjega leta. V začetku leta 2019 smo dodali še tri in v prodajnem obdobju za leto 2020 še dve večji v Zorencih, jeseni 2020 pa smo aktivirali tudi prvo izmed kranjskih elektrarn, ki je kmalu dobila svojo naslednico SE Kranj 2, tik pred novim letom 2021 pa smo v portfelj dodali še eno sončno elektrarno v Kranju, SE Kranj 3, ki je bila razprodana do konca zime tega leta. Sončni elektrarni, ki sta sledili, SE Borovnica 1 in 2, sta bili razprodani do konca avgusta, jeseni pa še nova sončna elektrarna v portfelju za zakup sončnih modulov SE Logatec; sledijo tri sončne elektrarne z oznako Q, SE Kamnik Q, ki smo jo aktivirali za zakup pred novim letom 2022, po oddaji vseh njenih sončnih modulov pa po prvi lanski sončni elektrarni v Novem mestu še drugo na tamkajšnji Supernovi; aktualno sončno elektrarno za zakup sončnih modulov SE Postojna 1 smo ponudili v zakup konec februarja letos.

V vseh pogledih bomo še naprej sledili našemu cilju – prebivalstvu omogočiti, da se vključuje v velike ekološko-finančne projekte. Takšen projekt je torej trenutno SE Postojna 1.

Zgodba našega lastnika

PV-Invest GmbH

PV-Invest je avstrijsko hitro rastoče krovno podjetje projekta množičnega investiranja prebivalstva v sončne module v Evropi, ki gradi, kupuje in investira v večje sončne elektrarne izven Avstrije.

PV-Invest je oblikovan kot skupina in je prisoten v osmih državah po Evropi, med drugim neodvisno od podjetja Moja elektrarna tudi z dvema sončnima elektrarnama v Sloveniji. Zaradi zagotovljenega dostopa do kapitalskih sredstev in virov financiranja je širitev njihovega portfelja zelo učinkovita. PV-Invest med drugim tudi lastnik našega podjetja.

www.pv-invest.com

KPV Solar GmbH

KPV je pomembno avstrijsko podjetje v strukturi skupine PV-Invest, ki pa se ne ukvarja z naložbami, temveč izključno s tehničnim delom celotnega projekta. Področja delovanja so inženiring, gradnja in vzdrževanje sončnih elektrarn, njihovo znanje in doprinos k stabilnosti celotnega projekta pa sta neprecenljiva.

www.kpv-solar.com

Največji projekt vlaganja prebivalstva v sončne elektrarne pri nas.