PROJEKTI

Sončne elektrarne, zasnovane tako, da omogočajo množično vlaganje prebivalstva in pridobivanje nadpovprečnih obresti, so »sončna« nit vseh naših projektov.

Trenutno se odvija že naš osemnajsti projekt sončne elektrarne za najem v Sloveniji. Gre za strešno sončno elektrarno SE Čatež 3 in le pri tej sončni elektrarni je mogoče zakupiti sončne panele, saj so bile vse ostale sončne elektrarne, pri katerih smo pred tem omogočili najem sončnih panelov z namenom investiranja in pridobivanja nadpovprečnih obresti, že v celoti razprodane.

Aktualni projekt: SE Čatež 3

Hitri pregled vseh projektov podjetja Moja elektrarna

Vključno z aktualno sončno elektrarno SE Četež 3 smo od leta 2014 izvedli že osemnajst projektov, pri katerih smo prebivalstvu ponudili najem sončnih panelov. Gre za dve talni sončni elektrarni v Kidričevem ter šestnajst strešnih (tri v Čatežu, po dve v Kamniku, Celju in Prevaljah ter po ena v Mariboru, Murski Soboti, Kozini, Razkrižju, Šoštanju, Velenju in Železnikih).

Največji elektrarni v Sloveniji v obeh kategorijah

Med zgoraj navedenimi projekti lahko izpostavimo dva, ki si zaslužita posebno pozornost, saj predstavljata vsaka v svoji kategoriji največji elektrarni v Sloveniji: SE Kidričevo 1 (na fotografiji desno zgoraj) – največja talna, in SE Kamnik 1 – največja strešna sončna elektrarna. Trenutno so na razpolago manjše sončne elektrarne, zato tudi zaloge hitro poidejo.

Naši začetki

Idejo o razvoju projekta, ki želi prebivalcem omogočiti vključevanje v okoljska prizadevanja za ohranjanje narave s poudarkom na pridobivanju čiste energije, smo začeli razvijati kmalu po tem, ko se je v številnih razvitih evropskih državah množično investiranje pokazalo kot prava rešitev. Tako smo že leta 2014 lansirali prva tovrstna projekta, in sicer v Mariboru in v Murski Soboti, ki sta že takoj po oživitvi potrdila naše prepričanje, da tudi Slovenija spada med razvite države na področju prepleta ekologije in investicij.

Zgledi

Čeprav smo se pred tem desetletje ukvarjali s področjem fotovoltaike na zahtevnih zahodnoevropskih trgih in tako pridobili vse izkušnje za obvladovanje tako tehničnega dela projekta kot vodenja investicij, smo idejo množičnega investiranja povzeli po naši lastnici, skupini PV-Invest. Skupina PV-Invest spada med vodilne evropske družbe s področja množičnega investiranja, njene skupne kapacitete znašajo nad 70.000 kWp, njen direktor Günter Grabner pa je eden vodilnih avstrijskih finančnih strokovnjakov za naložbe; dolga leta je na vidnih funkcijah deloval v tudi v ZDA.

Naše sončne elektrarne ne motijo okolja

Vse naše sončne elektrarne so postavljene na industrijskih območjih ali na obstoječih objektih različnih namembnosti.
Primer sončne elektrarne na strehi industrijskega objekta - SE Kamnik 1 in 2
Primer sončne elektrarne na strehi trgovskega centra - SE Celje 1
Primer sončne elektrarne na strehi osnovne šole - SE Razkrižje
Največji okoljski projekt množičnega vlaganja prebivalstva pri nas!